مشکل نبود بودجه است
- شناسه: 11460
- پنج شنبه 4 خرداد 1402
- انتشار در صفحه ۴ | سیاسی
آفتاب یزد: چندی پیش گزارشی با تیتر «ابهام بزرگ در مورد خطوط متروی تهران» در روزنامه چاپ شد؛ محسن هاشمی رفسنجانی رئیس سابق شورای شهر تهران و مترو پایتخت جوابیهای را به دفتر روزنامه ارسال کرده است که در ادامه میآید:
شبکه راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) براساس طرح جامع ترافیک و حمل و نقل تهران که سال ۱۳۵۳ توسط شرکت فرانسوی سوفرتو ارائه شد، به اجرا در آمده است. طرح مذکور به دلیل گسترش شهر تهران در سالهای ۱۳۸۶ و ۱۳۹۶ مجدداَ توسط همان شرکت فرانسوی ولی با نام سیسترا و همکاری مشاوران داخلی از جمله شرکت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافیک تهران و شرکت گنو بازبینی شد. این برنامه میبایست در طول ۴۰ سال طی ۴ برنامه ۱۰ساله که شروع آن سال ۱۳۵۴ بود تکمیل شود. این بدین معنی است که مترو تهران براساس این برنامه باید حداکثر تا سال ۱۳۹۵ در ابرشهر تهران با اتصال به شهرهای اقماری استان تهران تکمیل میگردید و از ۲۰ میلیون سفر شهری ۱۰ میلیون سفر شهری و حومه توسط مترو و ۵ میلیون سفر شهری توسط سامانه مکمل چون اتوبوس، تراموا و باقیمانده توسط وسیله نقلیه خصوصی و تاکسی صورت گیرد. برای ۱۰ میلیون سفر شهری توسط مترو، ۱۲ خط مترو که ۸ خط آن متروی داخل شهر و ۴ خط آن مترو اتصال به شهرهای اقماری با عبور از شهر تهران و تقاطع با تمام خطوط داخل طراحی گردیده بود. طول این خطوط به ۴۳۰ کیلومتر و تعداد ایستگاهها به ۲۵۰ ایستگاه خواهد رسید. تمام خطوط با هم تقاطع داشته و با حداقل ۱۰۰ ایستگاه تقاطعی و انتقال مسافران به دیگر خطوط به راحتی انجام میگیرد.
در کنار ایستگاههای مترو خارج از طرح ترافیک ۱۹ پارک سوار ایجاد میگردد و ۲۰ ایستگاه تبادلی با دیگر سامانههای حمل و نقل شهری و برون شهری مانند ایستگاههای راه آهن، پایانههای اتوبوس برون شهری، فرودگاهها خدمترسانی خواهند کرد. در این برنامه تعداد اتوبوسها به عنوان مکمل متروی تهران به صورت عمود بر خطوط مترو عمل میکنند و باید هم اکنون ۹۰۰۰ اتوبوس برقی یا گازی در شرکت واحد اتوبوسرانی فعالیت مینمود. به عنوان مکمل مترو ۵ خط تراموا و التبه به خاطر آقای احمدینژاد و جذب نظر او برای کمک به مترو، یک خط مونوریل نیز به عنوان سامانهها مکمل مترو در نظر گرفته شده است. البته اتوبوسهای برقی میتوانند این وظیفه را به خوبی در خطوط بیآرتی انجام دهند. به نظر با پیشرفت تکنولوژی اتوبوسهای برقی و ارزان شدن آنها، احتیاجی به اجرای تراموا نخواهد بود. در کنار این برنامه جامع، پیشنهاد بسیار مناسبی نیز توسط کارشناسان و مشاوران همکار توصیه شد که به صورتی کم هزینه با توسعه و انشعاب به خطوط فعلی امکان خدمترسانی به بعضی فضاهای خالی از ایستگاه مترو به دلیل مسائل فنی و مشکلات طراحی شبکه نیز حل گردید. در ضمن به افزایش جذابیت خطوط و افزایش تعداد سفر شهری با مترو کمک شایانی خواهد کرد. برای مثال انشعاب خط سه به نیاوران ۲ یا انشعاب خط یک به خیابان آفریقا، ولیعصر، پارک ملت، نمایشگاه بینالمللی و ولنجک. انشعاب خط یک به شهر آفتاب و در نهایت فرودگاه امام خمینی و پرند، یا انشعاب خط ۴ به فرودگاه مهرآباد و جاده قدیم کرج. البته با گسترش شهر تهران توسعهی خطوط فعلی نیز امکانپذیر است. مانند توسعه خط ۷ تا سیمون بولیوار دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات یا توسعه شمالی غربی و شمال شرقی خط ۴ یا توسعه تمامی خط ۷ تا کنار بزرگراه شمال و توسعه جنوبی خط ۶ تا حرم شاه عبدالعظیم و توسعه خط ۳ در شمال به لواسان و توسعه خط ۳ در جنوب به اسلامشهر، بعضی از این توسعهها در حال ساخت میباشد. لذا در صورت تامین بودجه و اجرای کامل شبکه و طرح جامع بلند مدت حمل ونقل ریلی تهران، امکان خدمترسانی به همه نقاط تهران و شهرهای اقماری فراهم است.
آفتاب یزد: با توجه به اینکه ایشان برای مصاحبه تفصیلی در خصوص شرایط متروی تهران اعلام آمادگی کردهاند در روزهای آتی آفتاب یزد با ایشان مصاحبهای خواهد داشت؛ لذا اگر خوانندگان در این خصوص سوالی دارند میتوانند به ما بگویند تا ما در مصاحبه خود با آقای محسن هاشمی رفسنجانی به آنها بپردازیم.
انتهای پیام